matray_logo

Mátray Gábor Általános Iskola

Cím: 2760 Nagykáta Jászberényi út 76.
OM azonosító: 037761
Telefonszám: 0629/440-102
Email: matrayiskola@gmail.com

Archívum - 2021

2021. november 02.

Járványügyi intézkedési terv

2021. november 02.

  1. Az iskola területén kötelező a maszk viselése.
  2. A Vásártéri iskolába az 1.a és a 8.b osztály a hátsó kapun lép be, és ott távozik. A többiek a főbejáraton.
  3. Az iskola területére lépés előtt a kezünket fertőtleníteni kell.
  4. Fontos a rendszeres kézmosás.
  5. Az informatikaterembe lépés előtt a kézfertőtlenítés kötelező.
  6. Az osztályok előre meghatározott rendben tartózkodhatnak a közös tereken:
    1. Az udvaron: előre összeállított napi órarend szerint.
    2. A folyosók: szünetben lehetőleg ne használják a tanulók, maradjanak a termekben.
  7. A takarítók minden csoportváltás előtt fertőtlenítenek az étkezőhelyeken és a mosdókban. Kérem, hogy könnyítsük meg a dolgukat! Szemetet, rendetlenséget ne hagyjatok magatok után!
  8. Amikor két osztály mégis keveredik (hittan, felügyelet, buszutazás) maszkot kell viselni, illetve távolságot kell tartani.
  9. A tornacsarnokba utazáskor kötelező a maszk használata.
  10. Kérem, hogy a testvérek is tartsák be az iskolában ezeket a szabályokat!

Takarítók:

1.A köhögéssel, tüsszentéssel a különböző felületekre került vírus inaktiválása érdekében fokozottan ügyelni kell az intézmény tisztaságára, a napi többszöri fertőtlenítő takarítás (termekben, a folyosókon és a szociális helyiségekben) elvégzésére. A fertőtlenítő takarítás során kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy a kézzel gyakran érintett felületek (ilyenek a padok, asztalok, székek, az ajtó-, ablakkilincsek, korlátok, villany- és egyéb kapcsolók, informatikai eszközök (billentyűzet, monitor, egér, egérpad, stb.), mosdók csaptelepei, WC lehúzók, stb.) valamint a padló és a mosható falfelületek vírusölő hatású szerrel fertőtlenítésére kerüljenek.

A tanulócsoportok váltása előtt mindent fertőtleníteni kell.

2. A takarítást, fertőtlenítést úgy kell megszervezni, hogy az a gyermekek, tanulók egészségét ne veszélyeztesse. A takarítást végző dolgozók részére a felhasznált szernek megfelelő védőeszköz biztosítása és azok viselése kötelező.

2021. október 11.

Bázisintézményi program

Bázisintézményi program

2021. szeptember 25.

Pedagógus továbbképzés

HA BOLDOG AKARSZ LENNI, LÉGY AZ!”
 
Tantestületünk egy 3 napos Mentálhigiénés továbbképzésen vehetett részt, ahol sok tapasztalattal és élménnyel gazdagodhattunk, töltődhettünk fel és így folytathatjuk tovább elhivatott oktató-, nevelő munkánkat.

2021. szeptember 25.

7.évfolyam kirándulás
Várkert Bazár (2021. október 16.)

A 7. évfolyam a Várkert Bazárba tett kirándulást. Az Új világ született című kiállítás megtekintése után az Aranyszarvas étteremben ebédeltek és a Budai Várban tettek sétát, ahol élvezhették a páratlan kilátást.

2021. szeptember 22.

Tanítási szünet (2021. szeptember 23-24.)

2021. szeptember 05.

Délutáni foglalkozások

2021. szeptember 6-tól az 1-4. évfolyamon elindulnak a 16 óráig tartó foglalkozások. A tanulók mindennap részt vesznek valamilyen Élménysulis alprogrami foglalkozáson: Digitális alprogram, Testmozgás alapú alprogram, Művészet alapú alprogram, Logika alapú alprogram, Életgyakorlat alapú alprogram.

2021. augusztus 28.

Tájékoztatás a tanév első napjairól

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy az iskolai étkeztetés a tanév első napjától biztosított lesz. A tanulók a júniusi nyilatkozatok alapján kapják az étkezéseket. Amennyiben ebben változás következett be, kérem, jelezzék a 06 30 5411070-es telefonszámon SMS-ben vagy a  matrayjelzes@gmail.com  címen vagy a titkárságon írásban augusztus 31. (kedd) 9 óráig a gyermek nevét, osztályát megadva.

Az első héten a délutáni foglalkozások még nem indulnak el, a tanulók a 4. óra után ebédelnek, majd hazamehetnek. Amennyiben felügyeletet igényelnek gyermeküknek, kérem, jelezzék a 06 30 5411070-es telefonszámon SMS-ben vagy a matrayjelzes@gmail.com címen vagy a titkárságon írásban augusztus 31. (kedd) 9 óráig a gyermek nevét, osztályát megadva.

Az alsós tanulókat nem engedjük haza, csak szülői kísérettel!

A mindenkori járványügyi szabályok az iskolában is érvényesek. A tanulóknak nem kell maszkot viselniük, nem mérjük érkezéskor a testhőmérsékletüket, de fokozottan ügyelünk a higiéniára.

A 12 év feletti tanulók oltása (akinek igénylik a szülők) 2021. szeptember 3-án történik meg az iskolában. A pontos időpontról később adunk tájékoztatást. Amennyiben igényli a szülő, jelen lehet az oltáson, illetve hazaviheti gyermekét az oltás után.

A szülői értekezletek időpontjáról hamarosan értesülhetnek az osztályfőnököktől.

Tisztelettel: Török Katalin, intézményvezető

2021. augusztus 24.

Évnyitó, tankönyvosztás

2021. augusztus 23.

Covid 19 oltás
a 12. évet betöltött tanulók részére

A Covid 19 oltásra jogosultak papír alapon megkapták a Covid 19 védőoltással kapcsolatos tájékoztatót és a hozzá tartozó adatlapot, illetve nyilatkozatot. Erről az oldalról ezek a dokumentumok le is tölthetők.
Az érintett tanulók szülei nyilatkozhatnak arról, hogy igénylik vagy nem igénylik, illetve azt is jelezhetik, hogy azért nem igénylik, mert már a nyár folyamán megkapta gyermekük az oltást.
Kérem, hogy legkésőbb augusztus 25-ig jelezzék az iskola felé a döntésüket (személyesen behozva vagy beszkennelt formában, e-mailen elküldve a matrayiskola@gmail.com címre!)
 
Üdvözlettel: Török Katalin, intézményvezető

2021. augusztus 11.

Tanszerlista 2021.

2021. május 13.

Álláshirdetés 2021/22

2021. május 07.

Jelenléti oktatás május 10-től
Igazgatói szünnapok

2021. április 15.

Oktatás április 19-től

2021. március 29.

Tavaszi szünet

2021. március 26.

Hirdetmény az általános iskolai
beiratkozás rendjéről

Az általános iskolai beiratkozás rendjét a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (továbbiakban: Nkt.) 50. § (7) bekezdése, valamint a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 22.§ (1)-(4) bekezdései alapján a Ceglédi Tankerületi Központ az alábbiak szerint határozza meg:
A 2021/2022. tanévre történő általános iskolai beiratkozásra az alábbi időpontokban kerül sor:

  • 2021. április 15. (csütörtök) 8.00-19.00 óra között
  • 2021. április 16. (péntek) 8.00-18.00 óra között1

2021. március 16.

Gyászjelentés

2021. március 07.

Digitális oktatás 2021. március

Tisztelt Szülők!

Az általános iskola 2021. március 8-tól digitális tanrendre áll át április 7-ig. A tanulók tanórái a Kréta rendszeren keresztül valósulnak meg. Kontakt órák, (ahol beszélni tud egymással a tanuló és a pedagógus), felvett tanári magyarázatok és elküldött feladatok lesznek elérhetők a Krétában.

Kérem, hogy aki az online órákon való megjelenést nem tudja biztosítani eszköz hiányában, jelezze az osztályfőnöknek vagy bármilyen iskolai elérhetőségen. Aki nem jelenik meg az online órákon, mi is keresni fogjuk, mert nagyon fontosnak tartjuk, hogy a tanulók haladjanak a tanulmányaikban, és sikeresen teljesítsék a tanévet. Akinek nem áll rendelkezésére megfelelő eszköz, az iskolában fogja elvégezni a feladatait az iskola eszközeivel, természetesen a járványügyi szabályoknak megfelelően.

Kérem, hogy szintén jelezzék nekünk, ha gyermeküknek felügyeletet szeretnének kérni erre az időszakra. Ebben az esetben gyermekük a saját eszközén fog dolgozni az iskolában, felügyelet mellett.

Az étkezés biztosított. A szokásos módon vehetik át az ebédlőben 11-13 óra között becsomagolva. Minden jelenlegi étkezőnek megrendeljük, ha nem mondja le a szülő az iskola elérhetőségein.

Ha esetleg az iskolában maradt a gyermeküknek valamilyen felszerelése, azt 2021. március 10-11-én vehetik át munkaidőben.

Jó egészséget kívánok!

Török Katalin, intézményvezető

2021. február 22.

Tűzszerészeti vizsgálat

Tájékoztató

A Ceglédi Tankerületi Központ jóvoltából a tegnapi napon tűzszerészek vizsgálták át a Jászberényi úti iskolaudvart. A megelőzést szolgáló vizsgálat során a tűzszerészek találtak egy orosz páncélromboló gránátot, amelyet kiemeltek a földből és el is szállítottak.

Reménykedünk abban, hogy ez volt az utolsó veszélyes emlék, amelyet a II. világháború az iskolaudvaron hagyott.

Török Katalin, intézményvezető

okoiskola_logo
hatartalanul_logo
élménysuli

Copyright © Minden jog fenntartva – Mátray Gábor Általános Iskola